[:hu]

5 tanács a lakásfelújításhoz!

[:en]
Title
[:]

A lakásfelújítás minden ember életében legalább egyszer eljön, íme pár tanács, ami megkönnyebítheti a felújítást.

1. Tervezz, mérd le!

Többször említettük, hogy a tervezés a lakásfelújítás legfontosabb szakasza (https://www.homemakeoverbudapest.com/minden-felujitas-a-tervezessel-kezdodik/) Fontos előre kitalálni, mit szeretnénk felújítani, mi hova kerül, ez különösen igaz a kisebb helyiségekben (konyha, fürdőszoba) és a kisebb lakásokban. Nagyon fontos előre kitalálni például a mosdó méretét, hogy biztosan elférjen.

2. Gondold át, mennyi ideig fog tartani a felújítás?

Érdemes a kivitelezővel egyeztetve átgondolni, mennyi ideig tart a felújítás, és mennyi idő kell a beköltözésre. Teljes felújítás esetén a megrendelő általában elköltözik, hiszen egy felújítás sok zajjal és porral jár, így fontos kitalálni, mennyi időre kell elköltöznie. Kisebb felújítás esetén is igaz ez a gondolatmenet, akkor is ha a tulajdonos a projekt során bent lakik.

3. Csinálj költségvetést!

Szintén fontos költségvetést csinálni, mekkora összeg áll rendelkezésre, ebből mennyibe kerül maga a felújítás rész és mennyibe kerül a parketta, csempe, szaniter áruk, bútorok stb. Érdemes egy biztonsági tartalékot is elkülöníteni.

4. Tájékozódj, informálódj sokat!

A felújítások során sokszor kérdeznek minket, milyen parkettát, zuhanykabint, bojlert egyéb dolgokat vegyenek, mi mindig örömmel segítünk a megrendelőnek. Érdemes tehát utána kérdezni a kivitelezőnél, ha valamilyen kérdés adódik, emellett meg lehet kérdezni a rokonokat, barátokat is, ők miket használnak. Például a fűtésnél ez gyakorta jön elő, hogy kinek, milyen tapasztalatai vannak.

5. Ne kapkodj és ne idegeskedj!

Jól tudjuk, a felújítás stresszes lehet, sok mindenre kell figyelnie a megrendelőnek is, de a kapkodás, idegeskedés sose segít. Konzultálj a kivitelezővel, mert ő sokat segíthet, illetve tervezz meg előre mindent.

A Home Makeover Budapest csapata évek óta foglalkozik ingatlanok teljeskörű felújításával. A fent említett 6 pontot egytől-egyik biztosítjuk Önnek. A-tól Z-ig levesszük a felújítás terhét a válláról. Szolgáltatásainkat a linkre kattintva nézheti meg.
Bízza ránk a lakásfelújítást, mi otthont teremtünk lakásából!
E-mail: homemakeoverbudapest@gmail.com
Telefonszám: 06 30 523 1480

Related Posts

Leave a comment