5 tipp a lakásfelújítás előtt

lakásfelújítás tippek

Felmérések során gyakran találkozunk olyan helyzettel, hogy a tulajdonosnak nincs pontos elképzelése, hogy mit is szeretne, vagy éppen a párok nem értenek egyet egymással. 

Bemutatjuk mi mindenre érdemes odafigyelni, hogy ezt elkerüljük!

Tipp 1.  Anyagi keret meghatározása
Bizony hiába vágyunk például egy teljeskörű felújításra, ha a lehetőségek ezt nem engedik meg. A tulajdonosok rengeteg időt és energiát spórolnak meg önmaguknak, ha először a pénzügyi lehetőségeiket tisztázzák és csak azután vágnak bele a tervezésbe. 

 

Tipp 2:  Életterek meghatározása
Gondolják át párjukkal, mi az, amit szeretnének hosszabb távon megtartani és mi az, amit nem.
Elemezzük és vessük össze a napi rutinokat. Ki mikor kel, mikor fekszik, hol tartózkodunk a nap folyamán. Akár home office-ban dolgozunk, akár bejárunk egy munkahelyre, ezeket mind fontos észben tartani és megfontolni, hogy milyen funkciót kell betöltenie a lakótérnek.

 

Tipp 3:  Idő
Előre mérjük fel, tájékozódjunk, hogy egy-egy elképzelt felújítás mennyi ideig tart. Elvégezhető bentlakással vagy ki kell költözni – ez is alapjaiban befolyásolhatja a döntésünket. Mint ahogy néhány szükséges alapanyag beszerzése. Tipikusan ilyenek a burkolatok, ahol egyes esetekben hosszabb szállítási idővel is számolni kell. Ugyanide sorolható a nyílászárók cseréje is, 

 

Tipp 4:  Szépészet vagy gépészet?
A tulajdonosok nagyon sok időt töltenek, hogy elképzeljék milyen otthont szeretnének, ám azt is át kell gondolni, fel kell mérni, hogy milyen hibái vannak az az ingatlannak. Milyen az elektromos vagy vízhálózat? Szükség van hő vagy vízszigetelésre? Salétromosodnak a falak? Mindez alapjaiban befolyásolja a végösszeget, ezért célszerű ezzel kiemelten foglalkozni már a tervezés legelejétől.

 

Tipp 5: Inspiráció és ötletgyűjtés
Fontos az inspiráció gyűjtés, nem mindenki látja lelki szemei előtt a vágyott teret, épp ezért érdemes referenciákat böngészni, és nem útközben vitatkozni azon, hogy “de hát én nem ilyet akartam”, “nem is erre gondoltam”. 

 

Kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és környékén: https://www.homemakeoverbudapest.com/elerhetoseg/

Related Posts

Leave a comment