Jelentős anyagáremelkedés 2022-ben is

Hammer on Stack of Money

Januárban a vártnál is magasabban, összességében 20%-al emelkedtek a felújítási anyagárak, de van olyan kategória, ahol 30%-os az áremelkedés. Ez a felújítási tervezést is nehezíti.

vártnál is jobban drágultak az építőanyagok, az építkezések átlagos anyagköltsége január óta összességében mintegy 20 százalékkal nőtt, de egyes kategóriáknál az áremelkedés hamarosan eléri a 30 százalékot is – adta hírül a Világgazdaság.

Számos gyártó vonja vissza korábban kiadott árajánlatait, és tér át rövid határidejű árképzésre, ennek ellenére a kereslet rendkívül erős, mindenki igyekszik a mostani árakon bevásárolni. Ugyanakkor a költségek ilyen iramú emelkedése esetén néhány hónap múlva a lassulás jelei is megmutatkozhatnak – mondta a lapnak Wiesinger Raimund, a Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület elnöke.

Az anyagárak emelkedése mellett a munkadíjak is jelentősen megemelkedtek.

Ez a tervezésnél is sok problémát okozhat, a vállalkozó az emelkedő árak miatt nem biztos hogy ugyanazon az áron tudja vállalni a projektet. Ráadásul a megrendelők pánikbaeshetnek és mindeni minél gyorsabban szeretné megcsináltatni a felújítást.

Tekintse meg a korábbi munkáinkról készült képeket a linkre kattintva.
Kérje ingyenes felmérésünket: homemakeoverbudapest@gmail.com // 06 30 623 1644 

 

Related Posts

Leave a comment