Közel 1 millió ingatlant újíthatnak fel idén

Lakásfelújítás Budapest

A Magyarországon található ingatlanok majdnem egynegyedében lehetnek felújítások 2022-ben derül ki a GKI és a Masterplast közös januári felméréséből.

A felmérés szerint a háztartások 5,9 százaléka biztosan, 16,7 százaléka valószínűleg nagyobb összeget fog költeni lakóingatlanára a következő egy évben, amennyiben ezek a tervek mind megvalósulnak, akkor mintegy 883 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatokat 2022 végéig – írja a forbes.hu

A tavalyi évben a felújítások száma 245 ezerrel kevesebb volt. A GKI szerint egy évvel ezelőtt minden hetedik felújításon gondolkodó számolt be biztos elhatározásról, a mostani eredmények szerint már minden negyedik.

A legerőteljesebb felújítási szándék a családi házak lakóira jellemző leginkább, a társasházak lakói némileg visszafogottabb terveket fogalmaztak meg: a panelben lakó családok 19, a tégla építésű lakásokban lakók 21 százaléka tartozhat bele ebbe a körbe.

A legerőteljesebb felújítási-korszerűsítési szándékok most is a községekben vannak jelen, az ezekben élők csaknem 40 százaléka tervez nagyobb költést a következő egy évben. A potenciálisan érintettek aránya a kisvárosokban 23, Budapesten 22, a megyeszékhelyekben 20 százalék.

Related Posts

Leave a comment