Miért fontos a tervezés egy lakásfelújításnál?

Úgy szokták mondani, hogy minden a jó tervezéssel kezdődik, ez a lakásfelújításnál sincs máshogy.

A tervezés kulcsfontosságú minden téren, amikor elmegyünk bevásárolni, összeírjuk a vásárolandó termékeket, kitaláljuk mi legyen a hétvégi ebéd stb. A lakásfelújítással kapcsolatban viszont gyakran elfelejtik, hogy a tervezés az egyik, sőt talán a legfontosabb szakasz. Jó terv nélkül számos hibát lehet véteni, és a végeredmény valószínűleg nem olyan lesz, mint azt a fejében az ember elképzelte.

Hol lesznek a szobák, fürdőszoba, konyha stb? Bár általában ezek a feltételek adottak, sokan úgy gondolják, hogy a lakás korábbi helyiségei megváltozhatatlanok, pedig könnyedén lehet lehetőség változtatni a falakon (kivéve természetesen ha fő vagy tartófal). Sőt akár egy szobából lehet kettőt is csinálni. Fontos, hogy elengedjük a fantáziánkat és érdemes nem a falakon belül gondolkodni.

Sikerült kitalálni, hogy hol lesznek a különböző szobák? Szuper! Most érdemes elképzelni az álmaid otthonát! Hol lesz a sütő, nagyszekrény, fürdőkád, mosógép, konyhaasztal? Ezt azért fontos kitalálni előre és nagyon pontosan, hogy egyrészt a kiállások meglegyenek ehhez, másrészt pedig lássuk, hogy a bútorok, asztalok elfognak-e férni egymás mellett vagy sem. Útolag már nehéz változtatni ezen. Például, ha a fürdőszobába akarjuk rakni a mosógépet, fontos hogy kerüljön oda mosógépkiállás is.

A tervezés részben pedig egy stratégia is, hiszen egy lakásfelújítást meg kell tervezni, melyik munkás mikorra jöjjön, mit csináljon stb. Szintén fontos előre eldönteni, hogy mit szeretnék felújítani, átalakítani, ugyanis az utólagos beavatkozás drága mulatság lehet.

A Home Makeover Budapest csapata évek óta foglalkozik budapesti lakások teljeskörű felújításával, átalakításával. Így ha nem szeretne idegeskedni a felújítás megtervezésén, nyugodtan bízza ránk. Mi A-tól Z-ig levesszük a felújítás terhét a válláról!
Kérje ingyenes felmérésünket!
E-mail: homemakeoverbudapest@gmail.com
Telefon: 06 30 523 1480

Related Posts

Leave a comment