Erre érdemes figyelni a villanyszerelésnél!

villanyszerelés Budapest

Hány elektomos kiállásra van szükség? Hogyan legyenek kapcsolhatóak a lámpák? Mire érdemes figyelni a villanyszerelésnél? Ezekkel kapcsolatban adunk pár hasznos tanácsot.

A budapesti lakások felújításával kapcsolatban többször találkozunk olyan megrendelővel, aki a teljes felújításból kihagyná a villanyhálózát cseréjét, ilyenkor mindig elmondjuk, hogy egy öreg, akár többévtizedes villanyhálózat teljes felújítás nélkül is kicserélendő. A legnagyobb veszély, pedig ha több millió forint kiadás után, a villanyhálózat megadja magát és gyakorlatilag kezdhető előlről az egész. A horonyvésések miatt pedig, lehet újra glettelni és festeni. Emiatt erősen javasolt a régi villanyhálózat cseréje is.

Hány elektromos kiállás szükséges egy lakásba?

Sose lehet elég, ugye? Gondolhatja az ember. Ez valóban így van, érdemes nem spórolni a kiállásokkal, de ennél is fontosabb, hogy előre meg kell tervezni, mi hol lesz. Például a gardróbszekrény mögött valószínűleg nem kell konnektor, ahogy az ágy mögött sem.
Alapvetően egy 40 m2-es lakásnál nagyjából 60 kiállásra van átlagosan szükség.

Kapcsolók helyei, kapcsolási irányok

Fontos átgondolni a kapcsolási irányokat és a kapcsolók helyét is. Például egy hosszú előszobában érdemes az elejére és a végére is kapcsolót tenni. Nappaliban pedig érdemes lehet akár a lámpákat külön-külön kapcsolni, hogy többféle lehetőség legyen (TV nézéshez például gyönyörűen mutat egy led-szalag)

Konyha kiállások

A konyhában kifejezetten fontos, hogy minden elektromos kiállás pontos helyen legyen (magasság, szélesség) Főzőlap felett például nem érdemes konnektort rakni.

Szintén fontos, hogy a nagyobb fogyasztási gépek (bojler, mosógép, főzőlap stb.) külön áramkörre kerüljön, hogy egyszerre is tudjon működni.

Munkáinkat a linkre kattintva láthatja.

Szeretné felújítani budapesti lakását? Mi A-tól Z-ig levesszük a válláról a terhet.
Kérje ingyenes ajánlatunkat, melyet egy szintén ingyenes helyszíni felmérés után tudunk adni.
Ajánlatkérés: www.homemakeoverbudapest.com/elerhetoseg/
Kapcsolat: 06 30 523 1480 // homemakeoverbudapest@gmail.com

Related Posts

Leave a comment