[:hu]
Miért érdemes elektromos fűtést használni?
[:en]
Title
[:]

Sokan gondolkodnak azon, hogy a fűtést gázzal vagy elektromosságal oldják-e meg, de mi bátran ajánljuk ügyfeleinknek az elektromos konvektorokat. A cikkből megtudhatod, miért.

Sokan nem szívlelik az elektromos fűtést és ragaszkodnak a gázos verzióhoz, azonban nem biztos hogy tudatában vannak, hogy miért lehet jobb az elektromos konvektorrral való fűtés. Egyrészt van egy biztonsági indok is: sajnos minden évben vannak gázszivárgások, melyek nagyon veszélyesek lehet a lakásban élők számára, ezt elkerülve évente többször érdemes ellenőríztetni a gáz eszközöket. Továbbá a talán legnagyobb indok, hogy miért lehet jobb az elektromos konvektor, az pedig az ár, ugyanis sokkal olcsóbb a kiépítése, mint a gázé, előbbi egy 3 szobás lakás esetén pár százezer forint, míg a gázos verzióban könnyedén több, mint 2 millió forint is lehet. Ennek egyik indoka, hogy a kéménybélelés díja nagyon magas.

Ezen felül változtatás esetén az elektromos konvektorhoz csak egy konnektor kell, míg egy új gázkonvektorhoz szerelőt kell hívni.
A technológia fejlődésének hála pedig az elektromos konvektorok nagy része olyan eszközzel is rendelkezik, mint az időzítés, be tudjuk például állítani, hogy amikorra hazér az ember fűtsön be a lakásba.

Sokan azt gondolják, hogy az elektromos konvektor megemeli az áramszámlát, ami bár igaz, de amire a gázos fűtés megtérül már új eszközt lehet venni. Továbbá ha a lakásban nincsen gáz eszköz, úgy nem kell semmilyen díjat fizetni és gázszolgáltatónak.

Emellett megjelenésük modernebb és kevesebb helyet is foglal.

Related Posts

Leave a comment