Felújítás eladás előtt

lakásfelújítás

Sokan elgondolkodnak eladás előtt, hogy vajon megéri felújítani eladás előtt az otthonunkat vagy nem éri meg a befektetés. Ingatlanpiaci szakértők szerint egyértelműen igen a válasz, de megvannak a maga buktatói.

Nemcsak akkor éri meg felújítani az ingatlanunkat, ha azzal  növelhetjük az értékét, hanem akkor is, ha gyorsan szeretnénk megválni tőle. Különösen igaz ez a fővárosban, ahol akár 15-20 százalékkal is magasabb áron adhatjuk el felújított otthonunkat. Ezt igazolja a legnagyobb hirdető oldalak adatai is, amely szerint a keresések elsöprő többsége a felújított, újszerű kategóriákra esik. Tehát a vevők zöme nem szeretne bajlódni a felújítással, hanem – minimális átalakítással – gyorsan beköltözhető ingatlanokat keresnek.

De messze nem minden felújítás hozza be a költségeket, kezdés előtt célszerű számba venni az adott lakás problémás részeit és felállítani egy sorrendet. A munkálatok meghatározásánál mindig rendszerszintű megoldásokra törekedjünk. Ha a villany-, vízvezeték vagy fűtési rendszerünk elavult, ezek cseréjét helyezzük az első helyre. Mert a vevők egyik első kérdése arra irányul, hogy azok cseréje mikor történt. És a “nem tudom de már 30 éve működik” pont az a válasz amit egy vevő nem akar hallani.

A vásárlás egyik fontos eleme a látható hibák megléte vagy hiánya. Így a vizesedés, penészedés, salétromosodás rendbehozatala mindenképpen prioritás kell hogy legyen. De ide sorolandó a külső nyílászárók állapota is. A letisztult, világos belső terek kialakítása szintén elősegíti az ingatlanok gyors eladását, éppen ezért törekedjünk arra, hogy a tisztasági festés során olyan árnyalatokat használjunk, amelyek optikailag tágítják a teret.  Igaz ez a burkolóanyagokra is, ahol a modern, minőségi alapanyagok prioritást jelentenek. Tehát egy frissen felújított, ám régies stílusú fürdőszoba nem lesz értéknövelő tényező.

 

Related Posts

Leave a comment