Felújítás – a belső is fontos

lakásfelújítás - belső is fontos

A lakásfelújítás során sok mindenre kell figyelni: mi hova kerüljön, mi milyen színű legyen ilyesmi, miközben vannak olyan láthatatlan dolgok, amik ugyanúgy fontosak.

A social media világában mindenki azzal törődik, hogy a legszebb arcát mutassa a külvilágnak. A lakásfelújítás során sokan a külsővel foglalkoznak, falak színe, bútorok, burkolatok stb. Ezek természetesen fontosak, hiszen nem mindennap újít fel az ember. Azonban a „belsővel” gyakran elfelejtenek foglalkozni, hiszen azt nem látjuk, vagy úgy gondolják sokan eddig rendben volt, akkor ezután is jó lesz.

Hány olyan rémtörténetet hall az ember, amikor a lakást teljesen felújították, majd tönkrement a vízhálózat és lehetett szétverni az új fürdőszobát, konyhát, vagy a villanyhálózat adta meg magát és lehetett vésni az új falakat?

Ilyen esetben a felújítás költségét mintha kidobta volna az ember az ablakon. Gyakran halljuk a korábban említett „jó az még” indokot, vagy hogy arra most nem akarnak pénz költeni, miközben rendkívül fontos dolog lenne!

Mik ezek a belső dolgok, amikre érdemes figyelni?

  • Villanyhálózat állapota, kapcsolótábla állapota. Magyarországon gyakran lehet találkozni régi, elavult villanyhálózattal, sokan nem is sejtik, amellett hogy ez elromolhat, rendkívül veszélyes is. Hazánkban a lakástüzek kétharmadát az elektromos hálózat meghibásodása okozza. Persze ez nem két forintba kerül, de egy teljeskörű lakásfelújítás esetén semmiképpen nem ajánljuk ennek kihagyását, ha pedig csak egy-egy helyet (pl konyha) újítunk fel, akkor sem érdemes ezt a tételt kispórolni. Nincs annál rosszabb, mint amikor a beszerelt konyhabútort lehet szétszedni.
  • Vízhálózat állapota. Bár a villany hálózattal ellentétben nem annyira veszélyes, cserébe viszont a saját lakásunkon túl másokéban is kárt okozhat. A vízhálózatot érdemes kicserélni a fürdőszoba felújítás során ezáltal elkerülve, azt hogy hiba esetén az új csempét kelljen lebontani.
  • Szigetelés, penészedés: Főleg a budapesti régi, belvárosi ingatlanok esetén gyakori jelenség, hogy a szigetelés hiánya vagy hőhíd miatt a lakás egyes részei penészednek, ez súlyos probléma és igen komoly egészségügyi kockázat. A fal festése bár eltűntetheti a problémát egy rövid időre, de nem oldja meg, csak eltakarja, így ha ilyen problémák állnak fent, haladéktalanul érdemes megcsináltatni. Magyaroszágon sajnos rengeteg vizesedésekkel, penésszel teli ingatlan található. Erről bővebben a korábbi cikkünkben tud olvasni: Beázás? Penészedés? Van megoldás!

A felsoroltakat ráadásul elég egyszer megcsináltatni jól és szakszerűen és akkor valószínűleg azzal soha többet nem kell majd idegeskedni. Tehát a lakások esetén is elmondható, fontos a belső.

Kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és környékén: homemakeoverbudapest@gmail.com // 06 30 523 1480

Related Posts

Leave a comment