[:hu]
Hogyan döntsük el a szobák elrendezését?
[:en]
Title
[:]

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe egy lakásfelújításnál a szobák elrendezése során? Ebben segítünk most.

Amikor az ember vásárol egy új lakást vagy pedig születik egy gyerek a családba, eljön az ember életébe, hogy felújításba vágja a fejszéjét, mely során át kell alakítani a szobák elrendezését.

Ha plusz szobát kell kialakítani, akkor az egyik variáció lehet, hogy a konyha átkerül a nappaliba (amerikai konyha), ezzel nagyon sokszor találkoztunk munkánk során, ez egy remek lehetőség! Azonban költségesebb lehet, ha a vízszereléshez a padlózatot is bontani kell. A legegyszerűbb megoldás a plusz szoba létrehozására ha a legnagyobb szobát ketté választja az ember.

Fontos megjegyeznünk, hogy a válaszfalak átalakításával szintén plusz szobát lehet nyerni. Ha nem tudjuk, hogy hova kerüljön a nappali, konyha és fürdőszoba, akkor érdemes ezeket is figyelembe venni. A lakás legvilágosabb pontja legyen az, ahol az időnk legtöbb részét töltjük, vagyis leggyakrabban a nappaliban. Amiatt, hogy a vízkiállásokat ne nagyon kelljen mozgatni, érdemes a fürdőszobát az eredeti helyén megtartani, ami egyben egy költséghatékony megoldás is.

Alapvetően a lakás elrendezése nagyban függ a benne lakók életmódjától, számától, így nagy általános igazságokat nehéz mondani. Ha lehet egy tanácsunk, az maga a tervezés. Képzeljük el a lakásunkat berendezve, ezt érdemes lerajzolnunk vagy egy egyszerű tervező programmal megtervezni.

Related Posts

Leave a comment